NORRBOTTENS BEAGLEKLUBB

2013

untitled In English
På de här sidorna finner du lite ihopplockade texter om första åren i  Norrbottensbeagleklubb. I medier har vi ibland fått bilden av att jakt med drivande hund minskar och då främst harjakten. Slutsatser som till stor del dras av att registreringssiffror för de drivande raserna, framförallt för att stövarraserna har minskat men beaglen står sig faktiskt bra i sammanhanget. Nbblk är en lokalavdelning till Sblk och vi ser det som vår uppgift att ta till vara och vårda det som byggts upp sen -80 talet, vi har ett seriöst och målinriktat avelsarbete att blicka tillbaka på och de valpkullar som tas fram hittar sina jägare. Lite historia för att blicka framåt och för att nå ut med vilken fin jakthund och familjehund vår beagle är….
  NBBLK från 1986 tills nu 2013
Första Gränsälvskampen 1986; Brynolf Lövgren(Klinga), Håkan Gunnarfelt(Emil), Sune Karlander(Lili), Fredrik Schmidt(Franros Cool Prominent Candy).
Norrbottensbeagleklubb bildades 1986 och har sedan starten arbetat för att utveckla beaglen som drivande hund, främst som god hardrivare. Förutom en god jaktkamrat så har beaglen synnerligen goda sociala egenskaper som passar för hela familjen. Beaglen är en aktiv hund och när det inte är jaktsäsong behöver den bra med motion eller aktiviteter som t.ex. agility. Norrbottensbeagleklubb är en aktiv förening och anordnar utställningar och jaktprov. Vi försöker att fortlöpande utveckla våra verksamheter och samarbetar med övriga drivande raser.
Trots långa avstånd har vi fungerande gemensamma jaktprov med bra boende, lite god mat och trevlig gemenskap. Sen finns förstås möjlighet att gå särskilt jaktprov.
Klubben har därtill ett givande utbyte med Finland både i avel och vid drevprov. Gammal som ny medlem är välkommen att delta i våra aktiviteter både i skogen och på utställning. På den årliga medlemsträffen eller utställningen har du tillfälle att träffa andra medlemmar och prata beagle, för att inte nämna årsmötet. Klubben kommer att fortsätta sitt regionala arbete med att lyfta fram beaglen som den genuina jakthund den är, känd för sina stadiga tassar och stora jaktlust… en drivande hund väl anpassad till de norrländska skogarna. Varmt Välkommen!
Margareta Nilsson, webmaster.